Friday, February 18, 2011

Pulang ke rumah...

Posted by cik dada baby pumpkins at 11:56 PM 3 comments
home sweet home....


salam..selamat sampai ke rumah ku...yg comel hehehe..setelah 3 hr bercuti di rumah angah..kalau ikut kan hati mmg nk duk lg umah angah sampai hari ahad tapi abah plak tak sehat..asyik2 call tanye bile nak balik..hmm cian plak aku tk sampai hati nak tinggal kn abah lame2..sejak dah duduk dgn abah blk ni...aku peratikan abah macam tak bole aku kuar rumah lame2..mesti die akan cal kejap2 tanye..hmm sayang jugak abah aku kt aku kn...ingat kan bile dh besar panjang ni die dah kesah..tapi tak rupenye kasih sayang abah tetap same..luv u so much la abah hehehhe...

kasihnye ibu membawa ke syurga kasihnye ayah sampai keakhir hayat sanggup bersusah payah demi anaknye..itu la yg aku rase sekarang ni..walau pon ibu dah tk de tapi aku masih punye ayah yg amat mengambil berat dan sayang kan aku walau sekarang aku tak berkerja..walau aku tak dapat bagi duit macam dulu...tapi die tetap menjaga makan minum aku...sedih bile ingat pengorbanan seorang ayah tu kan..walau macam manepun aku amat2 la bersyukur..semoga allah akan memanjang kan umaur abah ku amin...tak dapat ku bayang kan hidup ku kini tanpa abah..oh tidak sanggup memikirknnye..

Thursday, February 17, 2011

Acara membotak kn rambut darwish...

Posted by cik dada baby pumpkins at 4:46 PM 4 comments

hai....

berehat kejap dari acara membotakkn darwish sbb die nangis...cian la anak mak ude tu dh kene botak...tk pe tetap comel k...berganding bahu with pak ngah mummy daddy n mak ude pak ngah je yg terel yg lain semua takut hehehe...mule2 start cukur senyap je lame2 die marah la...so kene la stop kn kejap bg die tidor ye..dan yg paling kelakar daddy die ckp byknye rambut darrwish mesti berat pastu nk timbang berape berat n tukarkn gn emas....utk disedekak kn pada fakir miskin...


ben pulak baru je tido dh bgn..hmm penat je mak ude tido kn die la...keje die asyik la nk naik tangga aduhai kecut perut takut die jatuh...nasib baik ade kereta mainan die letak dlm senyap jap hehehhe...comel bwk kete mesti dh besar jd pelumber F1 k...

Wednesday, February 16, 2011

with my 2 litle boy..ben n darwish..

Posted by cik dada baby pumpkins at 8:00 PM 1 comments

salam...hari ni smpi hari ahad kedai tutup jd dpt la berehat dgn sepuasnye...subuh td dh anta alang satu family naik bas pg LCCT utk bercuti ke kuching serawak..hope alang satu family happy dgn percutian tu ye...jd aku yg kene tggl ni nk buat ape ek...ape lg blk umah sg buluh la hehhehe...nasib baik adik dh hbs pantang jd bole la ajak die bawak darwish tido umah angah lame gile kt org tk lepak gn angah n kak lisa..n yg paling seronok dpt jumpe ben dea n ean..sejak dh duduk ppr ni lame tk dtg umah angah....rindu sgt gn die org...

sampai je umah sg buluh terus mengemas...hmm maklum la umah besar tp tk de org gaji budak kecik pulak tau je la buat sepah je...aku pon dgn rajinnye tlng la mengemas lps mengemas ape lg duk melepak la gn adik n sharil main fesbuk...tiga2 org duk mengadap fesbuk...pastu tiga2 duk gelak sorang2 hehehe...kelakar sgt..pastu angah pon blk die nampak muke aku je mesti suruh masak....menu hari ni simple je ikan bilis goreng sambal ikan goreng n sayur kobis masak lemak putih...hmm ape lg berselara semua mkn...

hmm...dh tak tau nk tulis ape..rasenye cukup la utk hari ni ye..gambar tk de la tk tau nk masuk kn..cikgu riri murid mu ini tk igt la kamu ajar hari tu...nnt ajar lg ye..hehehe...jd kurang la menarik cite i hari ni sbb tiada gambar...harap la maap ye...

Sunday, February 13, 2011

besday present in advance from cik riri....tq macik....

Posted by cik dada baby pumpkins at 9:55 PM 1 comments Links to this post

salam satu malaysia..hehehe...sgt happy sbb dapat hadiah cpt dr cik riri...comel kn hadiah sy..walau pon kecik je tp tetap berharga bg sy..luv macik sbb igt besday sy..tahun ni dua hadiah awk bg kt sy kn... fist awk belanja sy mkn ayam golek kt ikea sampai kenyang kembutat dibuatnye hehehe...pastu hari ni awk bg lg hadiah yg comel ni...akan sy simpan dgn baik ye...sbg tanda persahabatan kt...hope thn dpn dpt lg besar la ye hahahha...tp sebenarnye bukan hadiah tu yg sy harapkn tp cukup la sekadar awk igt dn hargai sy sbg sahabat awk....so moral of the story...sentiasa la hargai kawan ye...


tADAAAA....!!!!!!


si comel ku

Yeahha saya dah ada follower.. tq.. bolehla kamu2 jenguk blog dia http://bobiestory.blogspot.com/... thank you so much..  obtw.. saya nak promot blog cikgu saya jugak Cik Riri

yeaaa..saya dah ade bloq..

Posted by cik dada baby pumpkins at 8:50 PM 1 comments Links to this post
salam syg....kpd cik riri tq so much sbb buat kn blog utk sy...klu nk tggu sy buat mmg sampai ke sudah la tk jadi ye...hehehe....fisrt time ade blog happynye..tp tk tau ape nk tulis la...tk pasni sy akan karangan terbaik...dulu kt sekolah terel tau buat karangan....  

ok dh ade blog pasni akan mengaupdate semua aktiviti ye...ari ni sgt la happy...cukur jambul darwish berjalan lancar walaupun mak ude die lambat tp tetap sempat potong rambut die hehehe...pas cukur jambul darwish terus  pg kenduri kawen hadi...huwaaa sedih tgk semua kawan2 ku dh kawen bile la agaknye jodohku nk sampai ni....sabar k insyaallah allah akn beri jodoh pada aku ye...aminn....

hadi n wife..

with cik riri
yahoooo pasni ada tempat nak adu domba...
 

Cinta Itu Pelik Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei